Сонячна Італія – не лише дуже гарна, а й неймовірно смачна країна. Традиційна італійська кухня наповнена ароматами середземноморських трав, соковитих овочів та фруктів, найсвіжіших морепродуктів і пряних сирів. Не дивно, що вона є однією з найпопулярніших у світі! Італія – країна багатолика і різноманітна, тому кожен регіон тут має свої унікальні особливості та неповторний характер, що знаходить своє відображення і в кулінарії. Від ситних фірмових страв Парми до оригінальної пасти Барі – Італія має справді безмежні можливості для гастрономічного туризму! Сьогодні ми познайомимо вас із добіркою італійських міст, де можна скуштувати страви, які є всесвітньо визнаними шедеврами гастрономії.
Генуя: Соус песто
Портова Генуя, столиця Італійської Рив’єри, відома своїми барочними палацами, вузькими вуличками «каруджі» та автентичним соусом песто. Секрет генуезького песто полягає в тому, що його готують у спеціальній мармуровій ступці, де подрібнюють базилік, часник та кедрові горіхи. Ніжний крем викладають на трофіє – маленькі шматочки скрученої пасти. Спробувати справжній найсвіжіший песто можна в будь-якому закладі міста, адже саме тут його готують по-особливому.
Відпочити в Генуї можна, вибравши тур Динамічного пакетування – TPG пропонує проживання 3 ночі в готелі Punta San Martino 4* зі сніданками (Twin Classic) – від 10 679 грн.
Турин: Равіолі аньолотті
Турин відомий у всьому світі не лише завдяки священній християнській реліквії – Туринській плащаниці та чудовим віллам представників Савойської династії. Це місто – справжній рай для гурманів. Саме тут виробляють найкращий молочний та гіркий плитковий шоколад, а також знамениті аньолотті – равіолі з м'ясом, шпинатом із рикоттою та іншими начинками. І хоча для нас равіолі схожі швидше на крихітні пельмені, італійці позиціонують цю страву як різновид пасти з начинкою. Спробувати справжні аньолотті з різними соусами та начинками можна саме в Турині.
Здійснити захоплюючу гастрономічну подорож до Турина можна, вибравши тур Динамічного пакетування – TPG пропонує проживання 3 ночі в готелі Tulip Inn Turin South 3* без харчування (Standard with 2 Single beds) – від 4 937 грн.
Парма: Кулателло ді Зібелло
Парма, затишне містечко в регіоні Емілія-Романья, славиться не лише багатою культурною спадщиною, а й чудовою кухнею. Це батьківщина таких мегапопулярних продуктів як сир пармезан і прошутто ді Парма. Також тут виробляється кулателло ді Зібелло – визнаний делікатес серед сиров'ялених продуктів зі свинини, «король м'ясних виробів» та один із найбільших шедеврів італійської гастрономії, відомий ще з часів Середньовіччя. Ця страва являє собою ніжну шинку з найбільш м'ясистої задньої частини свинячої туші, яка дозріває особливим чином: у коморах туманних і вологих долин річки По, де особливий клімат допомагає страві набути неповторного смаку і яскравого аромату. Кулателло – продукт штучний, він не виробляється на експорт і право на його виготовлення є лише у кількох місцевих компаній.
Парма ідеально підходить для одноденних подорожей, перебуваючи в Італії, обов'язково завітайте до цього колоритного міста. Пропонуємо тур Динамічного пакетування до Болонії – найближчого до Парми міста. Проживання 3 ночі в готелі Roma 3* зі сніданками (Double Standard) – від 7 128 грн.
Барі: Орекієтте
Барі, серце регіону Апулія, часто порівнюють з Парижем за велику кількість архітектурних пам'яток і сувору елегантність, характерну для європейських столиць. Також тут спочивають мощі Святого Миколая Чудотворця, що зробило Барі одним із найзначніших релігійних центрів Європи. Крім того, місто славиться автентичною апульською кухнею – смачним хлібом, який випікають у печі на дровах, козячими та овечими пряними сирами, та орекієтте – макаронами у формі вушок. Ця паста, що виготовляється вручну у дворах будинків по всьому Барі, протягом століть є символом міста. Спробувати пасту орекієтте можна у більшості ресторанів міста. Якнайкраще ореккьетте доповнить популярна місцева закуска – свіжі сирі морепродукти з льодом, злегка збризкані соком лимона.
Мандруючи Апулією, обов'язково відвідайте і Барі. Рекомендуємо вибрати тур Динамічного пакетування та готель в Альберобелло, всього за 50 км від Барі. Проживання 3 ночі в готелі Minotel Lanzillotta 4* без харчування (Standard with that can vary bed) – від 9 871 грн.
Перуджа: Трюфелі
Перуджа – це стародавні етруські стіни, вузькі середньовічні вулички та величні палаци. А ще – п'янкі трюфелі зі смаком умамі, які ростуть у дубових, букових та каштанових лісах регіону. Трюфель – делікатес, типовий для кухні Умбрії. Він використовується і як приправа для пасти й ризото, і для приготування основних страв, і навіть намазується на хліб замість масла. У Перуджі ви зможете знайти навіть морозиво з трюфелем! Крім того, Перуджа славиться своїм шоколадом, особливо знаменитими шоколадними цукерками Baci.
Насолодитися всіма відтінками регіональної кухні Перуджі можна всього за один день, здійснивши захоплюючу подорож із Флоренції. Рекомендуємо проживання у Флоренції, 3 ночі в готелі Popartment 3* без харчування (Apartment 2 Adults) – від 7 325 грн.
*ціна за ½ DBL