Кавова культура В'єтнаму: 4 напої, які вражають смакові рецептори

23.10.2024

В'єтнам – країна, яка вражає своєю багатогранністю, пропонуючи туристам безліч екзотичних вражень. Від живописних пейзажів і тропічних пляжів, до унікальних пам'яток і багатих кулінарних традицій – тут мандрівники мають можливість отримати незабутній досвід. Особливо оцінять розмаїття країни поціновувачі кави, адже кавова культура тут дуже оригінальна та є невід'ємною частиною повсякденного життя в'єтнамців. У В'єтнамі традиційно готують напої з такими унікальними інгредієнтами, як яйця, кокос або сіль, які створюють неповторні смакові комбінації в одній філіжанці. Тож пропонуємо познайомитися з 4 оригінальними видами кави, що популярні у різних містах В'єтнаму.

Ханой, яєчна кава

Столиця В'єтнаму, місто Ханой, славиться своєю яскравою кавовою культурою, що поєднує традиції та інновації. На вулицях можна зустріти безліч затишних кав'ярень, де готують ціле розмаїття ароматних напоїв, від класичної в'єтнамської кави з льодом до екзотичних кавових коктейлів. Проте особливою гордістю міста є яєчна кава (cà phê trứng), яку обожнюють як місцеві жителі, так і туристи. Цей унікальний напій готується шляхом збивання жовтка з цукром і згущеним молоком, створюючи ніжну і кремову текстуру, яка ідеально поєднується з міцною в'єтнамською кавою. У результаті виходить насичений вершковий напій, який став символом кавової культури Ханоя. Відвідувачі можуть спробувати яєчну каву в багатьох кав'ярнях.

Хайфон, кокосова кава

Найбільше портове місто В’єтнаму – Хайфон, хоч і не претендує на звання кавового осередку країни, але теж має досить цікаві кавові традиції. Місцеві жителі обожнюють ароматні напої, а фаворитом ось уже багато років є саме кокосова кава (cà phê dừa), яка більше навіть нагадує десерт. Напій поєднує у собі міцну в'єтнамську каву з ніжним кокосовим молоком і має надзвичайно насичений смак. Готується шляхом змішування свіжозвареної кави з кокосовим кремом і подається зі шматочками кокосової м’якоті, що робить його ідеальним для спекотних днів.

Хюе, солона кава

Колишнє імперське місто – Хюе, славиться багатою кавовою культурою та є батьківщиною славнозвісної солоної кави (cà phê muối). Цей оригінальний напій поєднує в собі класичний смак кави з пікантною ноткою солі, створюючи унікальний і незабутній смак. Приготування напою передбачає додавання невеликої кількості солі до свіжозвареної кави, що підсилює її глибокий смак та робить ще більш насиченим. Солону каву найкраще смакувати з льодом. Часто її описують, як сміливе поєднання в’єтнамської кави та солі, що додає пікантний відтінок напою.

Хошимін, кава з холодним молоком

Хошимін приваблює відвідувачів своїми ринками, нічним життям, затишними кафе, де готують різноманітні кавові напої. Серед численних варіантів особливо виділяється кава з холодним молоком (cà phê sữa đá). Напій став популярним і серед місцевих жителів, і серед туристів завдяки поєднанню міцної в'єтнамської кави та вершкового молока, яке охолоджується до ідеальної температури. Приготування починається з варіння кави у фільтрі, після чого додають концентроване молоко, що робить смак кави солодшим і м’якішим. Завдяки розмаїттю кавових традицій і численним затишним кафе, де можна спробувати каву на будь-який смак, Хошимін стає справжнім раєм для цінителів цього ароматного напою.

Другие новости

РЕГИСТРАЦИЯ ТУРИСТА
Ваше имя *
Поле не должно быть пустым
Электронная почта *
Поле не должно быть пустым
Введите корректный e-mail
Придумайте пароль *
Пароли должны совпадать
Повторите пароль *
Пароли должны совпадать
Телефон
Поле не должно быть пустым
Заполните поле полностью
ВОССТАНОВЛЕНИЕ ПАРОЛЯ
Эл. почта
Поле не должно быть пустым