Популярні тайські страви включені до списку CNN Travel «50 найкращих вуличних страв Азії»

09.09.2022

Туристичне управління Таїланду з радістю повідомляє, що три автентичні смачні тайські страви були включені до списку «50 найкращих вуличних страв Азії» за версією CNN Travel.
Це крабовий омлет, суп з локшиною каррі Кхао Сой та Сай Крок Ісан (свиняча ковбаса у північно-східному стилі), які займають своє місце серед інших чудових та різноманітних страв стрітфуду з усієї Азії у списку CNN Travel, присвяченому регіону «з неперевершеним кулінарним талантом і пристрастю до їжі».
Глава Туристичного управління Таїланду Ютхасак Супасорн зазначив: «Неймовірно приємно і дуже важливо, коли страви тайської кухні потрапляють у такі авторитетні рейтинги, адже це підтримує репутацію королівства, як одного з провідних напрямків гастрономічного туризму у світі».

Ось що CNN Travel пише про ці чудово смачні страви тайської кухні:

Крабовий омлет
«Після того, як ви з'їли Кхай Чіао Пу (тайський омлет з крабів), важко зрозуміти, чому всі страви з яєць не такі смачні. Краб і яйця — це союз, створений на небесах, а хрумкі краї, ніжна текстура і крапля солодкого соусу чилі виводять цю страву, приготовлену у вічі, на новий рівень».

Кхао Сой
«Основна страва Північного Таїланду, Кхао Сой - суп з локшиною каррі, вкритий смаженою у фритюрі яєчною локшиною - потрапляє прямо в точку. Продавці розливають по мисках чудовий ситний вершковий кокосовий бульйон з додаванням перцю чилі на подушці з яєчної локшини з курячими ніжками або яловичиною. На гарнір ви отримаєте зелень гірчиці, свіжонарізану цибулю-шалот, часточки лайма та пасту чилі».

Сай Крок Ісан
«Сай Крок Ісан – коротка та округла свиняча ковбаска – одна з найпопулярніших страв стрітфуду на північному сході Таїланду. Вона зазвичай готується зі свинини, клейкого рису та часнику, а потім її підвішують для ферментації та сушіння. Трави та спеції варіюються від продавця до продавця, у той час як приправи, такі як імбир, перець чилі та капуста зазвичай доповнюють ідеальний перекус».
Всесвітньо відомий стрітфуд Таїланду незмінно визнається однією з найкращих кухонь, які можна знайти в будь-якій точці планети, і включений у путівник MICHELIN Таїландом, який публікується з 2017 року і сьогодні виходить у п'ятому виданні – The MICHELIN Guide Бангкок, Пхра Накхон Сі Аюттхая, Чіанг Май, Пхукет та Пханг-Нга 2022.

Другие новости

РЕГИСТРАЦИЯ ТУРИСТА
Ваше имя *
Поле не должно быть пустым
Электронная почта *
Поле не должно быть пустым
Введите корректный e-mail
Придумайте пароль *
Пароли должны совпадать
Повторите пароль *
Пароли должны совпадать
Телефон
Поле не должно быть пустым
Заполните поле полностью
ВОССТАНОВЛЕНИЕ ПАРОЛЯ
Эл. почта
Поле не должно быть пустым