Туристичне управління Таїланду представляє «Досвід MICHELIN: Ісан»

25.01.2023

Туристичне управління Таїланду представляє захід «Досвід MICHELIN: Ісан» для просування тайсько-ісанських кулінарних традицій та вітає 33 учасників із чотирьох репрезентативних міст північного сходу та регіону Ісан із включенням до списку Bib Gourmand у новому виданні MICHELIN Guide Thailand 2023.

Голова Туристичного управління Таїланду пан Ютхасак Супасорн так коментує цю подію: «Фантастичні кулінарні традиції Таїланду дійсно допомагають зміцнити статус Королівства в ресторанній індустрії світового класу. Кухня також є одним з інструментів «м'якої сили» країни, які продовжують висвітлюватися у кампанії «Відвідайте Таїланд, 2023 рік: дивовижні нові розділи».

Північно-східний Таїланд вперше представлений у Путівнику MICHELIN Таїландом 2023 року, до якого тепер увійшли 441 ресторан у Бангкоку, Чіанг Маї, Пхра Накхон Сі Аюттхаї, Пхукеті і Пханг-нга, а також у чотирьох провінціях Ісана: Накхонратчасіма, Кхонкен, Убонратчатхані й Убонтхані.

Захід «Досвід MICHELIN: Ісан» привернув увагу до тайсько-ісанської кухні та ознаменував включення регіону до шостого видання Путівника MICHELIN Таїландом.

Із 69 закладів із чотирьох міст Ісана 33 зазначені у списку Bib Gourmand. Дев'ять з них розташовані в Накхонратчасімі, 11 – у Кхонкені, 6 – в Убонратчатхані та сім в Удонтхані.

Крім вручення вітальних сертифікатів новим учасникам з Ісана, на заході також були презентовані популярні меню з ресторанів Удонтхані, які були внесені до списку Bib Gourmand, а саме VT Namnueng, Matcha Pha Suk, Krua Khun-Nid Restaurant, Peng Duck Noodle, Madam Pahtehh 2515., Arunee Namnueng та Larb Nua.

Партнерство між Туристичним управлінням Таїланду та The MICHELIN Guide розпочалося у 2017 році із запуску гіда The MICHELIN Bangkok 2018. Успіх протягом перших п'яти років призвів до того, що проєкт було продовжено ще на п'ять років із 2022 по 2026 рік. Це гарантує подальше просування гастрономічного туризму в Королівстві на найвищому міжнародному рівні.

У двох звітах – один підготовлений Kenetixs Consulting з гастрономічного туризму в Таїланді, а інший – за оцінкою Ernst and Young для Путівника MICHELIN Таїландом за 2017-2020 роки, – також зроблено висновок про те, що економічна оцінка країни зросла за декількома напрямками.

Вона включає збільшення витрат іноземних туристів на харчування вдвічі у 2019 році до 842,4 млн бат та створення 4 800 додаткових робочих місць у секторі, пов'язаному з продуктами харчування. Також було помічено залучення більшої кількості іноземних кухарів, які приїжджають на роботу до Таїланду, та заохочення інвестицій у високу кухню в країні.

Крім того, остання оцінка, проведена Kenetixs Consulting з гастрономічного туризму в Таїланді та Путівника MICHELIN Таїландом 2022, виявила позитивні враження від іноземних туристів, які побували в ресторанах MICHELIN. Наприклад, 98% із них порекомендували б пообідати в мішленівському ресторані іншим, а 94% з них хотіли б відвідати інші мішленівські ресторани по всьому Таїланду.

І останнє, але не менш важливе: відповідно до зростаючого прагнення Королівства до більш стійкого та інклюзивного туризму, Туристичне управління Таїланду також приділяє особливу увагу просуванню нагороди MICHELIN Green Star, яка присуджується тим ресторанам, які втілюють у життя принципи сталого розвитку у своїй повсякденній роботі. Наразі у Королівстві відзначено MICHELIN Green Star три ресторани: PRU, Haoma, Jampa.

Другие новости

РЕГИСТРАЦИЯ ТУРИСТА
Ваше имя *
Поле не должно быть пустым
Электронная почта *
Поле не должно быть пустым
Введите корректный e-mail
Придумайте пароль *
Пароли должны совпадать
Повторите пароль *
Пароли должны совпадать
Телефон
Поле не должно быть пустым
Заполните поле полностью
ВОССТАНОВЛЕНИЕ ПАРОЛЯ
Эл. почта
Поле не должно быть пустым