У Чехії пиво – не просто напій, а справжня частина культури, історії та способу життя. Місцеві пивні традиції беруть початок у XII столітті, коли на території країни з'явилися перші броварні. Саме тут стали використовувати ячмінний солод, упорядкували дозування хмелю під час варіння цього напою. Протягом століть мистецтво його приготування продовжує розвиватися та радувати любителів хмільного. Чехи пишаються своїм пивом, і це не випадково – країна займає одне з перших місць у світі зі споживання пінного на душу населення.
Познайомитися та продегустувати різноманітні сорти пива – від класичного світлого до насиченого темного, можна буде на знаменитому щорічному Празькому фестивалі крафтового пива, який відбудеться 11-12 квітня у столиці Чехії, на історичному ринку Голешовіце. Це колоритне місце, де зустрічаються минуле та сьогодення, створюючи особливу атмосферу для свята. Понад 50 пивоварень із 17 країн представлять свою продукцію. Відвідувачі зможуть насолодитися найкращим пивом зі США, Англії, Польщі, Бельгії, Латвії, Країни Басків, Люксембургу та, звичайно, Чехії. Також буде доступний великий вибір вуличної їжі, що ідеально доповнює смак пива – свинячі рульки, кнедлики, смажені сири, ковбаски та багато іншого.
На фестивалі проходитимуть різні семінари, лекції, дегустації, майстер-класи, організовані представниками незалежних інноваційних пивоварень. Усі охочі, окрім знайомства з місцевим та регіональним асортиментом пива, зможуть більше дізнатися про нюанси його виробництва та історію створення. Цього року, як і минулого, захід буде повністю безготівковим. Кожен відвідувач отримує спеціальний чіп, баланс на якому він поповнює на будь-яку суму для оплати напоїв та їжі. Час роботи – з полудня до півночі.