Італія – це справжня симфонія смаків і мікс різноманітних кулінарних традицій. Їжа тут – ціле мистецтво, що передається з покоління в покоління. Визначити кулінарну столицю цієї країни дуже складно, адже кожен куточок може похвалитися своєю унікальною кухнею і рецептами. Паста, піца, капучино, равіолі або джелато залишають незабутній післясмак незалежно від регіону. Кулінарні експерти знаменитого британського видання The Times склали свій список, до якого увійшли 16 міст Італії, гастрономія яких стане справжнім святом для гурманів. Що ж варто спробувати?
- Турин – джандуйотті, ніжний шоколад із фундуком у формі перевернутого човна.
- Альба – тальоліні з білими трюфелями та елегантне червоне вино Barolo.
- Венеція – закуски чікетті, невеликі бутерброди з морепродуктами, сиром і овочами.
- Мілан – ризотто, що має насичений вершковий смак і неймовірний аромат шафрану.
- Болонья – паста тортеліні, яку подають із м'ясом, сиром і овочами.
- Модена – страви з місцевим бальзамічним оцтом, що має густий насичений смак.
- Парма – кулінарні шедеври Італії: ніжна пармська шинка та сир пармезан.
- Генуя – коржі фарінато, приготовані з нутового борошна за старовинним рецептом.
- Флоренція – стейки фіорентина, приготовані з добірного м'яса на грилі, та дуже смачне джелато.
- Рим – найніжніші пасти: карбонара, качо-е-пепе, аматрічана та алла гріча.
- Терамо – соковитий шашлик аростічіні з м'яса ягняти й гармонійним поєднанням баранячого жиру.
- Неаполь – смажена на салі паста з томатами та сиром.
- Лечче – овочева кухня і пиріжки пастичотто із заварним кремом.
- Палермо – рисові кульки аранчіні та інші добре просмажені делікатеси.
- Модіка – зернистий розсипчастий шоколад зі спеціями, приготований за давнім рецептом ацтеків.
- Кальярі – різноманітні страви з морепродуктів і риба на грилі.
Гастрономія – це ще один спосіб познайомитися з культурою та історією країни, побачити її з незвичного ракурсу, відчути характер та аромат. Обов'язково спробуйте Італію на смак!