Відомий і впливовий гід Michelin регулярно радить для відвідування найкращі гастрономічні заклади світу. Критерії, згідно з якими можна потрапити до престижного списку, вже майже 100 років є комерційною таємницею компанії. Але точно відомо – в закладі обов'язково має бути авторська кухня. Цього року до престижного рейтингу увійшли кілька вишуканих ресторанів одного з наймальовничіших курортів Туреччини – Бодрума.
Malva
Розташований на терасі готелю Susona, з якої відкривається чудовий краєвид на Егейське море, цей ресторан підкорює своєю незвичайною кухнею, що поєднує традиційні та сучасні віяння. Чудові авторські страви та фірмові коктейлі з ідеальним смаковим поєднанням готуються тільки з високоякісних місцевих інгредієнтів. Обов'язково варто скуштувати фаршировані квітки цукіні з мідіями або гребінцями і соусом з артишокового крему. А фаршировані місцевими травами манти з елегантним соусом біск, ароматизованим мандарином, естрагоном і чилі, підкорюють навіть найдосвідченіших гурманів.
Шеф-кухар Malva слідує останнім кулінарним тенденціям і активно включає у свої страви ферментовані та органічні продукти. А десерт «Квартет оливкової олії» є найскладнішою і найнезвичайнішою стравою закладу. Він являє собою оливковий пиріг, вкритий кремом і морозивом з оливкової олії Memecik та оточений мармеладом з оливкової олії. Також у ресторані є спеціальне дегустаційне меню з 12 страв від шеф-кухаря, яке дає змогу насолодитися його найкращими авторськими кулінарними шедеврами.
Tuti
Цей ресторан розташований на затишній терасі готелю The Marmara Bodrum Hotel. Тут можна одночасно насолоджуватися захопливими заходами сонця і чудовою кухнею. Шеф-кухар ресторану, який виріс у цьому регіоні, використовує в роботі місцеві продукти та вміло поєднує традиції, культуру й передові кулінарні технології. У меню представлено багато страв, інгредієнти яких змінюються залежно від сезону. Так, склад трав, необхідних для приготування хешбрауна, відрізняється навесні та восени. А звичайнісінькі страви – чекертме-кебаб із соусом на кістковому бульйоні або егейські смажені пельмені в хрусткій скоринці, тут подають з огляду на особливий історичний контекст.
Перетворення простого на піднесене – визначна здібність шеф-кухаря ресторану. Підкорює своїм смаком оригінальне поєднання фаршированих кальмарів із мальвою, кропивою та соусом із чорнила каракатиці або слайси артишоків із полуницею, базиліком і цитрусовими. Визнаною родзинкою закладу є незвичний салат із портулаку, огірка, кедрових горішків, полуниці, горохового крему та сорбету з чорної шовковиці. А візитною карткою закладу вважається смачна пахлава, яку обов'язково потрібно спробувати кожному.