Michelin – один із найпрестижніших рейтингів у світі гастрономії, який відзначає визначні ресторани та шеф-кухарів. Він був заснований 1900 року компанією Michelin, виробником автомобільних шин, з метою заохочення подорожей. Ресторани оцінюються таємними авторитетними експертами за декількома ключовими критеріями: якість інгредієнтів, техніка приготування, загальна гармонія та баланс смаків у кожній страві, оригінальність концепції, здатність підтримувати високий рівень якості.
Нещодавно анонімні гурмани-інспектори Michelin Guide знову відвідали Мальту, яка стабільно вражає чудовою гастрономією та майстерністю шеф-кухарів. Тепер у новому путівнику Мальтою з'явилися ще один ресторан, удостоєний своєї першої зірки, і три нових, які рекомендують для відвідування.
Le GV: Цей ресторан з однією зіркою розташований на 11 поверсі столітньої будівлі готелю Le Soleil. Панорамний краєвид на місто, розкішний витончений інтер'єр, що нагадує вагони знаменитого поїзда «Східний експрес», створюють затишну розслаблюючу атмосферу. Меню ресторану невелике, але концептуальне, відрізняється високою якістю, креативністю та особливим колоритом. Тут можна побачити, як на відкритій кухні шеф-кухарі Ендрю Борг і Девід Танті готують вишуканий в'ялений амберджек з нотками морського їжака та консервованого фенхелю, приправлений кремовим сабайоном із сицилійського рожевого грейпфрута, який підкорив інспекторів.
La Pira: Атмосферний ресторан у самому центрі стародавньої Валлетти – столиці Мальти. Тут, у простій обстановці, гостям пропонують автентичну кухню. Найпопулярнішими стравами є ригатоні з рваного тушкованого м'яса кролика, фаршировані мальтійські кабачки, домашня паста, смажений восьминіг і мальтійський традиційний рибний суп – альотта.
Risette: Навпроти величної базиліки Кармельської Богоматері, що підноситься над Валлеттою, розташований елегантний ресторан із сучасною міжнародною кухнею і відмінно підібраною винною картою. Тут готують тільки з найякісніших та найсвіжіших інгредієнтів, а меню змінюється щотижня. Фішкою ресторану є оригінальне дегустаційне меню із шести страв.
Seafood Grill Market: Біля входу в цей затишний ресторан у Гзірі стоїть великий прилавок зі свіжим уловом, де гості можуть вибрати морепродукти, з яких їм приготують улюблену страву. Девіз закладу – «океан на тарілці» і з цим дуже важко посперечатися. У меню можна знайти сирі морепродукти, тартар, севичі, ікру, різноманітних молюсків та середземноморську рибу, яку смажать, запікають на грилі або тушкують за автентичними рецептами.
Сьогодні в Michelin Guide Malta включено 43 ресторани, серед яких: 1 ресторан із двома зірками та 6 закладів з однієї, 5 ресторанів відзначені нагородою Bib Gourmand, а також 31 ресторан – у категорії «Вибраний».