Гастрономічні відкриття штату Пенанг

08.10.2024

Мальовничий острів Пенанг, на території якого розташований однойменний малайзійський штат, часто називають «перлиною Сходу». І абсолютно заслужено. Блакитне Андаманське море, смарагдові джунглі, білі піщані пляжі, багата історична спадщина, поєднання різних культур і традицій, приголомшлива кухня залишають незабутні враження від цього дивовижного куточка планети. А щоб по-справжньому зануритися в місцевий рай для гурманів, потрібно обов'язково зазирнути в такі заклади.

Moh Teng Pheow Nyonya Koay

На Пенангу в назву Nyonya Koay (або kuih) вкладають різноманітні десерти, пудинги, тістечка, торти та навіть пельмені, приготовані за традиційними перанаканськими рецептами. А скуштувати все це розмаїття смаків і текстур можна у знаменитому найстарішому закладі острова – Moh Teng Pheow Nyonya Koay, який працює з 1933 року. За свої вишукані оригінальні страви Kuih Lapis, Kuih Talam, Ang Koo і багато інших за прийнятною ціною, ресторан отримав 2023 року статус Michelin Bib Gourmand.

Адреса: Лебух Чулія, Джалан Масджид, 10200, Джорджтаун, Пенанг.

Penang Road Famous Laksa

Ассамська локшина – унікальна класична страва Пенангу. Її, здавалося б, несумісні інгредієнти створюють незвичайний і чарівний смак ароматного рибного бульйону з рисовою локшиною, огірком, ананасом, імбиром, тамариндом, листям м'яти, цибулею, чилі, креветковою пастою, куркумою і лимонною травою. Насолодитися традиційним смаком цієї незвичної страви можна в автентичній сімейній кав'ярні Penang Road Famous Laksa. Саме за свою локшину Assam Laksa заклад отримав статус Michelin Bib Gourmand у 2023 і 2024 роках.

Адреса: 5-7, Лебух Кенг Кві, 10100, Джорджтаун, Пенанг.

Ali Nasi Lemak Daun Pisang

Національна страва Малайзії – Nasi Lemak, ароматний рис, зварений у кокосовому молоці. Це найдоступніша, найсмачніша і найскромніша їжа. Зазвичай подають цей чудовий гарнір з найрізноманітнішими доповненнями – анчоусами, кальмарами, креветками, рибою, куркою і багатьма іншими. У невеликій закусочній Ali Nasi Lemak Daun Pisang можна скуштувати найнезвичніші смаки цієї страви, наприклад рис із кокосовим молоком, загорнутий у бананове листя, вкрите зверху гострим самбалом і звареним круто яйцем. Хоча зовні заклад має дуже простий і невибагливий вигляд, але його унікальна кухня відзначена Michelin Bib Gourmand.

Адреса: ресторанний дворик Sri Weld, 19 Lebuh Pantai, 10300, Джорджтаун, Пенанг.

Kimberley Street Duck Kway Chap

Duck Kway Chap – популярний серед місцевих жителів суп зі скрученої рисової локшини, приправлений соєвим соусом. Цю досить ситну страву в ресторанах часто подають з екзотичними начинками, як-от тушковане качине м'ясо, свинячі кишки та вуха із соусом чилі. Але найзнаменитішу версію цієї незвичайної страви вже понад 30 років готують у ресторанчику Kimberley Street Duck Kway Chap, де, завдяки повільному і довгому томлінню качки та свинини, отримують складний і глибокий смак бульйону.

Адреса: 135, Лебу Кімберлі, 10100, Джорджтаун, Пенанг

Restoran Hameediyah

Переплетення різних культур жителів Пенангу не могло не позначитися на місцевій кулінарії. Сьогодні звичайна для малайзійців їжа – Nasi Kandar, з'явилася на острові разом з індійськими мусульманськими торговцями на початку ХХ століття. Секрет ароматної та ситної страви криється у змішуванні соусів каррі та рису. Насолодитися автентичними смаками Nasi Kandar можна в одному з найстаріших сімейних ресторанів Пенангу – Restoran Hameediyah, який був заснований 1907 року і вже понад століття зберігає свій особливий рецепт.

Адреса: 164A, Campbell Street, 10100, Джорджтаун, Пенанг.

Restoran Kapitan

Традиційну азійську страву Briyani – рис басматі, тушкований з м'ясом і спеціями, в Малайзії готують у спеціальному глиняному горщику. Такий спосіб допомагає утримувати рідину, надає страві унікального смаку та аромату. В цілодобовому індійсько-мусульманському Restoran Kapitan вам подадуть чудові Claypot Nasi Briyani. Mutton Claypot Briyani з різними видами м'яса – бараниною, куркою або яловичиною. Також ця страва чудово поєднується з іншими, пропонованими в меню, такими як Chicken Milani, Naan Set, Chicken Tandoori.

Адреса: Лебух Чулія, 93, 10200, Джорджтаун, Пенанг.

Hameed Pata Mee Mee Sotong

Смажена яєчна локшина з додаванням самбала і кальмарів – Mee Sotong, є однією з візитних карток Пенангу. Яскравий червоний колір, насичений пряний і солодкуватий смак страви запам'ятовується надовго. А найкращу Mee Sotong готують у невеликому кафе Hameed Pata Mee Sotong. Тут уже понад 50 років пропонують два варіанти цієї страви: один у традиційному смаженому стилі, а інший – Mee Sotong Kuah, у ситному бульйоні з батату та кальмаром самбал.

Адреса: ресторанний дворик Паданг Кота Лама, Джалан Паданг Кота Лама, 10200, Джорджтаун, Пенанг.

Roti Canai Gemas Road

Найзвичайніший і найпоширеніший сніданок у Малайзії – Roti Canai. Цей коржик із борошна та топленого масла відомий своєю хрусткою скоринкою та м'якою пишною внутрішньою частиною. У кожному кафе і ресторані країни можна продегустувати знамениту страву. Але найсмачніші коржі подають у Roti Canai Gemas Road. Тут пропонують різноманітні варіанти Roti Canai з карі та куркою, яловичиною або бараниною, а також з яєчнею, сиром і цибулею-шалотом.

Адреса: 61, Джалан Гемас, Таман Кампар, 10460, Джорджтаун, Пенанг.

Deens Maju Nasi Kandar

Традиційну страву Nasi Kandar можна приготувати в найрізноманітніших варіантах, як вишуканих, так і більш скромних і домашніх. Якраз останній можна продегустувати в популярному серед місцевих жителів, недорогому кафе Deens Maju Nasi Kandar. Тут пропонують як автентичні, так і сучасні версії цієї страви.

Адреса: 170 Джалан Гурдвара, 10300, Джорджтаун, Пенанг

Gurney Drive Hawker Center

Величезний фуд-корт продовольчого центру Gurney Drive Hawker Center пропонує широкий асортимент різноманітної, смачної та доступної вуличної їжі Пенангу. Це місце уподобали, як місцеві жителі, так і туристи. А поділ зони фуд-корту на дві секції: халяльної та нехаляльної їжі, робить обслуговування гостей комфортнішим.

Адреса: 172, Солок Герні 1, Пулау Тікус, 10250 Джелутонг, Пенанг.

Padang Brown Food Court 

У самому центрі Джорджтауну, столиці штату Пенанг, розташований справжній кулінарний рай. Затишний і атмосферний Padang Brown Food Court відомий величезним і різноманітним асортиментом місцевих делікатесів. У меню закладу пропонують також страви міжнародної кухні та різні варіанти вуличної їжі Малайзії.

Адреса: Джалан Перак, Джорджтаун, 10400 Джорджтаун, Пінанг.

Misai Mee Jawa

Ароматну і смачну жовту яєчну локшину Mee Jawa, обсмажену з рубаною цибулею, кубиками батату, соєвим сиром, спеціальною чилі-пастою і хрусткими крекерами, можна продегустувати в невеликому ресторані Misai Mee Jawa. Тут пропонують цю страву, як у традиційному смаженому вигляді, так і в ніжному бульйоні, рецепти приготування якої уже 20 років дбайливо зберігають у закладі. А автентичні смаки та якість страви були відзначені Michelin Bib Gourmand.

Адреса: P5 Джалан Раджа Уда, Таман Аман Джая, 12300 Баттерворт, Пенанг.

Penang Road Famous Teochew Chendul

Одним із класичних десертів Пенангу, що відображає його атмосферу, є Chendul. Це холодна солодка страва з вишуканим поєднанням крижаної стружки, кокосового молока, зеленої рисової локшини зі смаком пандана, пальмовим цукром. Іноді ще до неї додають кубики джекфрута, червоні боби адзукі або дуріан. А насолодитися цим незвичайним десертом можна в кафе Penang Road Famous Teochew Chendul, заснованому 1936 року. В меню закладу присутні й інші автентичні страви, наприклад класичні Ice Kacang, Laksa Penang, Chee Cheong Fun і Rojak Buah.

Адреса: 27 і 29, Лебух Кенг Кві, 10100, Джорджтаун, Пенанг.

Інші новини

РЕГИСТРАЦИЯ ТУРИСТА
Ваше имя *
Поле не должно быть пустым
Электронная почта *
Поле не должно быть пустым
Введите корректный e-mail
Придумайте пароль *
Пароли должны совпадать
Повторите пароль *
Пароли должны совпадать
Телефон
Поле не должно быть пустым
Заполните поле полностью
ВОССТАНОВЛЕНИЕ ПАРОЛЯ
Эл. почта
Поле не должно быть пустым