Нові зірки та спеціальні нагороди: гід Мішлен відвідав В'єтнам

08.07.2024

Ресторанний гід Мішлен є найбільш авторитетним, інформативним та знаменитим путівником кращими ресторанами світу. Заклади, які удостоїлися хоча б однієї мішленівської «зірки», миттєво стають мегапопулярними серед гурманів, адже престижна відзнака є своєрідним визнанням неперевершеного кулінарного таланту й високого професіоналізму шеф-кухарів, а також свідчить про найвищу якість інгредієнтів страв.

У червні цього року Мішлен відвідав «гастрономічну сцену» В'єтнаму: до нової версії путівника увійшли 164 заклади Ханоя, Хошиміна та Дананга – цікаво, що останній уперше «засвітився» в путівнику. Більшість в'єтнамських закладів отримала премії Michelin Selected (99 ресторанів) та Bib Gourmand (58 ресторанів). Кількість ресторанів, відзначених однією «зіркою» Мішлен, зросла до 7. Серед новачків-переможців варто відзначити ресторан Akuna (Хошимін), який спеціалізується на креативних стравах європейської кухні з в'єтнамським акцентом, Royal Pavilion (Хошимін) з його широким вибором страв кантонської кухні, а також La Maison 1888 (Дананг), де гостям пропонують комплексне меню з кількох вишуканих страв.

Категорія Bib Gourmand поєднує заклади з найкращим співвідношенням ціни та якості. Цього року вона поповнилася одразу на 29 ресторанів. Серед них: Bé Ni 2 – цілодобовий заклад, де подають страви з місцевих молюсків, Indian Aroma – ресторан, що пропонує культові страви від індійського шеф-кухаря, та Mỳ QuảNg SứA HồNg Vân – заклад, який спеціалізується на специфічній та ароматній «вуличній кухні».

Найбільшою кількістю нових брендів поповнилася категорія Michelin Selected – сюди входять заклади, де гід Мішлен рекомендує скуштувати певну страву – їх стало одразу на 40 більше. Так, у Mỳ Quảng Cô Sáu варто спробувати фірмову локшину з бульйоном із куркуми, в Năm Đảnh – смачно й без лишніх новацій приготовлені гребінці, креветки та устриці, а в Olivia's Prime – стейк з яловичини преміумкласу, підсмажений на дровах.

Також цьогоріч гід Мішлен вперше видав в'єтнамському закладу «Зелену зірку» – особливу нагороду, якою відзначають ресторани, що дотримуються екологічного підходу до гастрономії. Її отримав Nen Danang – ресторан заслужив нагороду за відданість екологічно чистій кухні та використання місцевих органічних інгредієнтів.

Крім рекомендації чудових ресторанів, гід Мішлен також прагне виділити талановитих людей, які роблять внесок у покращення гастрономічного досвіду гостей країни. Так, експерти присудили індивідуальні нагороди окремим співробітникам ресторанів: шеф-кухар Little Bear Дуй Нгуєн був названий найкращим молодим шефом за версією путівника, Тоан Нгуєн із La Maison 1888 – найкращим сомельє, а Ань Нгуєн із Si Dining отримав відзнаку за висококласне обслуговування.

Інші новини

РЕГИСТРАЦИЯ ТУРИСТА
Ваше имя *
Поле не должно быть пустым
Электронная почта *
Поле не должно быть пустым
Введите корректный e-mail
Придумайте пароль *
Пароли должны совпадать
Повторите пароль *
Пароли должны совпадать
Телефон
Поле не должно быть пустым
Заполните поле полностью
ВОССТАНОВЛЕНИЕ ПАРОЛЯ
Эл. почта
Поле не должно быть пустым